Bohça Böreği

Malzemeler:⠀
6,5 su bardağı un⠀
2,5 su bardağı süt⠀
200 gr paket tereyağı (yumuşatılmış)⠀
3 çorba kaşığı limon suyu veya sirke⠀
½ çay bardağı sıvı yağ⠀
Çörekotu ⠀
Tuz⠀

İçi İçin:⠀
3 dilim bayat ekmek içi⠀
4 çorba kaşığı sıvı yağ⠀
15-200 gram yağsız kıyma⠀
2 orta boy soğan⠀
½ demet maydanoz⠀
Tuz – Karabiber⠀

Hazırlanışı:⠀
elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım.⠀
içine sütü, sıvı yağı, sirkeyi (veya limon suyu) ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım.⠀
Hamurun üzerine nemli bez örterek ½ saat dinlendirelim.⠀
Bu arada böreğin iç harcını hazırlayalım.⠀
Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım.⠀
Kıymayı ekleyip suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim.⠀
Ufalanmış bayat ekmek içini, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyerek ateşten alalım.⠀
Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya bölüp yufkaları, tavayı azar azar yağlayıp ve sadece bir yüzeyleri pişecek şekilde üst üste sererek pişirmeye devam edin.⠀
133 tane beze yapalım.⠀
Bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm kalınlığında açalım.⠀
Yufkaların aralarını ve üzerini erimiş yağla yağlayarak üst üste serelim.⠀
Yufkaların kat yerlerini de yağlayıp bohça kapatır gibi kapatalım.⠀
Hamuru buzdolabında 20 dakika bekletelim.⠀
Bu arada bir kapta peyniri ezip yumurta akı ve kıyılmış maydanozla karıştıralım.⠀
Hamuru buzdolabından çıkarıp 3 mm kalınlığında açarak 15 cm. lik kareler halinde keselim.⠀
Karelerin ortalarına kıymalı harçtan koyup karşılıklı köşelerini zarf kapatır gibi kapatalım ve margarinle yağlanmış tepsiye ters çevirerek dizelim.⠀
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörekotu serpelim.⠀
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında altları üstleri kızarsın.⠀
Kızardıktan sonra hemen fırından çıkaralım ve servis yapalım.⠀

Leave a Reply