Et Sote

 Malzemeler
• Yarım kilo haşlanmış kuşbaşı dana eti
• 1 adet kuru soğan ( küçük ise iki adet koyun )
• 1 yemek kaşığı salça
• 2 yemek kaşığı Asilköy tereyağı
• Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon

Asilköy Tereyağlı Et Sote Tarifi Yapılışı
soğanımızı yemeklik doğruyoruz tencereye soğanı ve tereyağını koyup soğan karamelleşene kadar kavuruyoruz, daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar onuda kavuruyoruz, haşlanmış kuşbaşı etimizi ekliyoruz iki su bardağı kadar su (varsa et suyundan) koyuyoruz, baharatları arzu ettiğimiz miktarda ekleyip 20 dakika suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

Leave a Reply