Patatesli Kol Böreği

Hamuru için:
2,5 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
2 adet orta boy patates (haşlanmış)
200 gram beyaz peynir
1/4 demet maydanoz
1/2 tatlı kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1/2 çay bardağı süt

Yufkaları yağlamak için:
100 gram Asilköy tereyağı
1/4 çay bardağı zeytinyağı

Kol Böreği Tarifinin Püf Noktası
Bolca yağlanmış hamur bezelerini belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra elinizle dikkatli bir şekilde (tepsinin büyüklüğüne göre) kenarlara çektirerek açın.

Kol Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi
istediğiniz iç malzemeyi börek yapımında kullanabilirsiniz.

 Nasıl Yapılır?
1. Unu kaba alarak tuzu ekleyip karıştırın. su ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın.
2. Hamuru üç eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayın.
3. Erittiğiniz Asilköy tereyağı ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
4. Hazırladığınız her bir bezeyi oklava ya da merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Açılmış hamurların üzerini hazırladığınız yağ karışımıyla yağlayıp üst üste dizin. 10-15 dakika kadar bekletin.
5. Kabuğunu soyduğunuz haşlanmış patatesleri sıcağı sıcağına rendeleyin. Peyniri ezin. Baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz yapraklarıyla birlikte karıştırıp iç harcı hazırlayın.
6.Bolca yağlanmış hamur bezelerini mutfak tezgahı üzerinde elinizle açarak genişletin. Olabildiğince ince açtığınız yufkanın ortaya yakın kısmına hazırladığınız iç harçtan uzunlamasına serip rulo şeklinde sarın.
7.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin orta kısmına aldığınız hamuru, kendi etrafında rulo şeklinde sarın. Diğer iki hamur bezesine de aynı işlemleri uygulayıp orta kısımda gül şeklini alan böreğin etrafına boşluk bırakmadan sarın.
8.Varsa kalan yağ karışımını böreğin üzerine gezdirin. Çırpılmış yumurta sarısı ve süt karışımını üzerine sürün.
9.Hazırladığınız böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Ters çevirip fırın tepsisinden çıkarın.

Leave a Reply