Düşes Patates

Malzemeler

• 4 adet büyük boy patates
• 2 adet yumurta sarısı
• 3 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
• 2 yemek kaşığı Asilköy tereyağı
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
• 1/4 çay kaşığı toz sarımsak (arzuya göre)
• 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (arzuya göre)

Düşes Patates Tarifinin Püf Noktası
Püre yapımında mutfak robotu ya da çırpıcı kullanmayın. Patatesleri, çatal ya da patates ezici yardımıyla püre haline getirin.Kabuklarını soyduğunuz haşlanmış patatesleri bekletmeden püre haline getirin.

Düşes Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Bol suda yıkadığınız büyük boy kabuklu patatesleri, kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.
2. Haşlama suyunu süzüp kabuklarını soyduğunuz patatesleri sıcağı sıcağına, bekletmeden püre haline getirin.
3. Asilköy Tereyağı katıp patateslerin sıcaklığı ile erimesini sağlayın. Yumurta sarıları ve toz parmesan peynirini ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
4. Taze çekilmiş renkli tane karabiber, rendelenmiş muskat cevizi ve toz sarımsak ilavesiyle tatlandırın.
5. Pürüzsüz bir kıvama gelen püreyi, krema sıkma poşetine doldurup arzu ettiğiniz duy ile şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın.
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, patatesler hafif bir renk alana kadar 20-25 dakika pişirin. Taze kekik yaprakları, kişniş ya da toz parmesan peyniri ilavesiyle süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Leave a Reply